Članovi tamburaške skupine Kulturno umjetničkog društva Lipa iz Lipovljana u ponedjeljak 15. kolovoza u ranim jutarnjim satima uputili su se u Oroslavlje, grad koji je toga dana pored obilježavanja blagdana Velike gospe obilježavao Dan grada.

Članovi tamburaške skupine KUD-a Lipa nazočili su Svetoj Misi poldanjici u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Misno slavlje predvodio je prečasni Andrija Jagečić koji je slavio zlatnu Misu uz oroslavskog svećenika Dragutina Bosnara i mladomisnika.

Za članove tamburaške skupine KUD-a Lipa bio je prekrasan izazov sudjelovati i pratiti sviranjem i pjevanjem Misno slavlje gdje se okupilo nekoliko stotina vjernika iz Oroslavlja i okolnih mjesta. To je bio prekrasan doživljaj. Veliku zahvalnost za uspjeh koji smo postigli toga dana moramo izraziti našem voditelju profesoru glazbe Franji Rodiću.

Šećer na kraju bila je himna Lijepa naša koju smo otpjevali zajedno sa vjernicma i svečenicima uz pratnju tamburaša. Himna je izmamila suze radosnice na licima mnogih vjernika.

Na odlasku iz Oroslavlja dogovoreno je da se ovim posjetom naša suradnja ne završava nego se dalje nastavlja.

Tamburaši kuda Lipa u Oroslavlju 01
Tamburaši kuda Lipa u Oroslavlju 02