Osvanula je subota 4. lipnja 2011. godine. Sve skupine Kulturno umjetničkog društva Lipa Lipovljani u pratnji Branka Vincenta, dopredsjednika Matice slovačke Lipovljani uputili su se u Našice na 29. Smotru slovačkog folklora.

Prva destinacija KUD-a Lipa bile su Bizovačke toplice. Mlađa, starija i tamburaška skupina vrijeme je iskoristila za kupanje u poznatim toplicama. Nakon toga uslijedio je zajednički ručak, te odlazak na nezaboravan nastup u Našice.

Vrijedni članovi KUD-a Lipa ovoga puta publici su se predstavili prekrasnom izvadbom Šariš polke. Koreografiju je postavio stručni voditelj i koreograf Tihomir Krmek. Pratnja tamburaška skupina KUD-a Lipa, voditelj profesor glazbe Franjo Rodić.

Članovi KUD-a Lipa iz Lipovljana ponovo se u Lipovljane vraćaju puni lijepih utisaka sa još boljom motivacijom i željom da budu još jači i bolji. Zahvaljujući stručnom koreografu Tihomiru Krmeku, voditelju tamburaša profesoru Franji Rodiću te vrijednim članovima KUD-a Lipa, dobroj podršci i suradnji Matice slovačke Lipovljani, KUD Lipa bogatiji je još za jednu koreografiju kojom ćemo Lipovljane predstavljati diljem lijepe naše i van granica naše domovine.