Članovi Kulturno umjetničkog društva Lipa u subotu 4. kolovoza 2012. u ranim jutarnjim satima uputili su se na nastup u Knin.

Prije nastupa u Kninu Lipaši su se uputili u mali gradić Primošten gdje su proveli dio dana na kupanju. Nakon toga odlaze na zajednički ručak. Boravak u Primoštenu za Lipaše bio je poseban doživljaj, lijepa plaža. Miran gradić sa mnogo borova daje poseban ugođaj ovome gradiću.

U poslijepodnevnim satima krećemo u Knin gdje nas čekaju članovi KUD-a Napredak sa voditeljima i naravno gospodin Franjo Karlović – osoba koja je zaslužna za naš dolazak u Knin. Grad heroj toga dana obilježava Dan zahvalnosti i Dan pobjede, stoga je u subotu pored ostalih aktivnosti pripremljena 6. Međunarodna smotra folklora kojoj je pored KUD-a Lipa sudjelovalo trinaest kulturno umjetničkih društava. Između ostalih Smotri folklora su nazočili naši dugogodišnji prijatelji KUD Bokolje iz Dobropoljane sa predsjednikom gospodinom Antom Čiklićem. Prije nastupa predsjednica KUD-a Lipa Lipovljani na radijskoj postaji Knin u direktnom javljanju predstavila je općinu Lipovljane i Kulturno umjetničko društvo Lipa.

Smotra folklora započela je svečanim mimohodom svih sudionika. Bilo je to šarenilo nošnji, pjesme i običaja. Članovi KUD-a Lipa uz pratnju tamburaša predstavili su se Lipovljanskim kolom i Šariš polkom te pjesmom Saga krasi. Koreografije je postavio Tihomir Krmek. Voditelj tamburaške skupine profesor glazbe Franjo Rodić.