U subotu 09. Veljače 2013. u Starim Mikanovcima održana je 46. Manifestacija „Radost i ljepota Slavonije“ u organizaciji KUD-a Šokadija iz Starih Mikanovaca.

Martina Jurić prvi puta u povijesti KUD-a Lipa predstavljala je Kulturno umjetničko društvo Lipu. Promovirala je lipovljansku nošnju u znaku perunike staru oko 84 godine. Pri tome je predstavila običaj Cvjetnice. Uz Martinu Jurić na manifestaciji je sudjelovalo 27 natjacatelja iz šest županija Slavonije. Martina Jurić dostojanstveno je predstavila Općinu Lipovljane i Sisačko moslavčku županiju.

Prosudbeni tim bio je u sastavu Mr.sc. Ljubica Gligorijević, Vesna Kolić Kikić, prof. Nova Gradiška i Marina Raguž prof. Osijek.

Da bi Martina na sceni lijepo izgledala brinula je Željka Žanić uz potporu članica KUD-a Lipa Gordane, Marije, Dragice i Marice. Velik doprinos i upute dao nam je stručni voditelj i koreograf Tihomir Krmek. Moralna potpora bili su nam članovi KUD-a Lipa Drago, Zlatko i Stanko. Zahvalni smo Upravnom odboru DVD-a Lipovljani na iznajmljenom kombiju, dobrom vozaču našem članu Stanku Skoki. U Lipovljane smo se vratili puni lijepih dojmova i utisaka.

Ne pruža se svima prilika da sudjeluju tako velikoj manifestaciji. Manifestaciju su pratili mnogi javni i kulturni djelatnici, brojni posjetitelji iz svih županija Slavonije. Program su nastupom uveličali članovi KUD-a Šokadija, KUD Marko Marojica i klapa Alegrija – Župa dubrovačka. Nakon programa pripremljena je svečana večera koju su pratili članovi tamburaškog sastava Dike iz Vinkovaca.