U subotu 03.03.2012. godine održana je redovna godišnja Skupština Kulturno umjetničkog društva Lipa Lipovljani. Skupštini su pored članova Kulturno umjetničkog društva Lipa sudjelovali čelnici i predstavnici Udruga Općine Lipovljani.

Skupština je započela svečanom himnom koju je prvi puta u Lipovljanima izvela tamburaška skupina sa voditeljem profesorom Franjom Rodićem. Izvođenje himne prihvatili su svi članovi KUD-a Lipa.

Nakon uvodnih i pozdravnih riječi koje je predsjednica KUD-a Marica Tisaj uputila svima prisutnima, posebno je pozdravila goste, gospodina načelnika Općine Lipovljani Marija Ribara, uvažene članove i predsjednike udruga te cijenjene goste.

Predsjednica je predložila radno predsjedništvo koje su sačinjavali Marija Nađa, Gordana Tisaj i Nevenka Zorić. Članovi verifikacijske komisije bili su Ana Crnojević, Stjepan Štavalj i Zlatko Brnušak. Ovjerovitelji zapisnika Nataša Rohan i Vlado Dorić. Zapisnik je vodila Gordana Tisaj. Skupštinom je rukovodila gospođa Nevenka Zorić.

U iscrpnom izvješću o radu vidljivo je da su članovi KUD-a Lipa tijekom 2011. godine ostvarili 34 nastupa diljem lijepe naše i van granica naše domovine – Slovačka. Ostvarena je lijepa suradnja sa Općinom Lipovljani, Maticom slovačkom Lipovljani, Udrugom žena Mlinarice iz Piljenica. Započete su nove manifestacije – Susreti dječjih skupina. Pored brojnih nastupa lipaši su najmanje deset nastupa morali otkazati zbog opravdanih razloga.

Pored redovnih sredstava Općine lipovljani, Lipa se redovito javlja na razne natječaje, tako je ostvarila donaciju besplatnih omotnica HPT, sredstva Ministrstva turizma i SMŽ. Predočeno je financijsko izviješće o radu za 2011. godinu. Plan i program za 2012. ambiciozan je i bogat, planirani su brojni nastupi i manifestacije.

Kulturno umjetničko društvo LIPA planira izdati Monografiju kojom će biti prezentiran 90. godišnji rad najstarijeg društva u Lipovljanima. Monografija bi trebala ugledati svjetlo dana 2014. godine.

Nakon prihvaćanja planova i programa Skupštini su se obratili gosti, predstavnici udruga i načelnik Općine Lipovljani gospodin Mario Ribar. Rad KUD-a Lipa je jako dobro ocijenjen, izražene su mnoge čestitke i podrške u radu svim članovima KUD-a Lipa.

Nakon radnog dijela Skupštine, zaslužnim članovima KUD-a Lipa, Općini Lipovljani, Turističkoj zajednici, ljudima koji su dali poseban doprinos KUD-u Lipa, podijeljene su zahvalnice. Članovi tamburaške skupine, ljudi koji su zaslužni za današnje uspjehe KUD-a Lipa, Drago Tisaj, Gordana Tisaj, Zlatko Žanić, Željka Žanić, Vlado Dorić, Benito Toth, Ivana Toth i profesor glazbe Franjo Rodić, za dugogodišnji rad dobili su zahvalnice. Za pokroviteljstvo drugih Susreta Dječjih skupina zahvalnicu je dobila Općina Lipovljani, Turistička zajednica Općine Lipovljani i RPN Novska. Općina Lipovljani dobila je zahvalnicu za poseban doprinos u radu. Milan Baltorić i Franjo Capan dobili su zahvalnice za podršku i suradnju u radu KUD-a.