U subotu petog ožujka 2011. održana je redovna Skupština Kulturno umjetničkog društva LIPA Lipovljani.

Pored sadašnjih članova KUD-a Skupštini su nazočili brojni bivši članovi i predsjednici KUD-a LIPA te predstavnici općinske vlasti i Udruga registriranih u Općini Lipovljani. Nakon uvodnih riječi predsjednice KUD-a LIPA Marice Tisaj, slijedile su pozdravne riječi svim nazočnim.

Predloženo je radno predsjedništvo u koje su ušli Nevenka Zorić, Zlatko Brnušak i Gordana Tisaj. Članovi verifikacijeske komisije bili su Martina Jurić i Krunoslav Ibriks, ovjerovitelji zapisnika Nataša Rohan i Stanko Skoko. Zapisnik je vodila gospođa Gordana Tisaj. Skupštinom je rukovodila gospođa dopredsjednica KUD-a LIPA Nevenka Zorić.

Predsjednica KUD-a LIPA podnijela je bogato izviješće o radu i finacijsko izviješće za 2010. godinu. Nakon podnesenih izviješća slijedilo je izviješće Nadzorne komisije čiji su članovi Drago Tisaj, Željka Žanić i Benito Tot; izviješće je pročitao gospodin Benito Tot. Sva izviješća su jednoglasno prihvačena.

Kulturno umjetničko društvo LIPA Lipovljani svake godine ostvari gotovo trideset raznih nastupa i gostovanja; plan za 2011. godinu ambiciozan je, dogovoreni su nastupi u Maruševcu, Dobropoljani, Bibinju, Velikoj Gorici, Križu. Planiramo nastup u Slovačkoj zajedno sa MPZ LIRA i KUD-om Bokolje iz Dobropoljane, naravno sudjelovati ćemo na svim manifestacijama u Općini Lipovljani, organizirati ćemo Dan KUD-a te godišnji koncert KUD-a LIPA, sudjelovati na Božićnom koncertu, obilježavanju Dana Općine. Naravno, nazočiti ćemo na Lipovljanskim susretima. Istkali i sašili smo četiri lipovljanske nošnje zahvaljujući tkalačkom obrtu Lan i gospodinu Iliji Gregoriću. Lijepa suradnja sa Maticom slovačkom Lipovljani pomogla nam je da ostvarimo mnogobrojne projekte i nastupe, između ostalih snosili su dio troška oko nabave i tkanja nošnje, nabave basa, čizama, slovačkih nošnji.

U planu je postava nove koreografije slovačkog plesa. Koreografiju će postaviti gospodin Tihomir Krmek stručni voditelj i koreograf. Maticu slovačku Lipovljani predstavljati će mlađa i starija skupina KUD-a LIPA na državnoj smotri slovačkog folklora u Republici Hrvatskoj.

U planu je izdavanje monografije KUD-a LIPA.

Nakon usvajanja bogatog plana i programa te finacijskog plana, Skupštini su se obratili gosti koji su izrazili pohvale KUD-u LIPA uz želje da se sav naš plan i ostvari. Naravno da će se plan i program ostvariti uz sudjelovanje vrijednih članova KUD-a LIPA, uz pomoć Općine Lipovljani te podršku načelnika Općine Lipovljani gospodina Marija Ribara, Sisačko moslavačke Županije, Matice slovačke Lipovljani te raznih donatora i dobrih ljudi.

Na kraju godišnje Skupštine podijeljene su zahvalnice. Za dobru suradnju zahvalnica je predana Općini Lipovljani, gospodinu Miji Petraviću njastarijem članu KUD-a LIPA, te gospodinu Branku Vincentu za prekrasnu suradnju tijekom proteklih petnaest godina. Zahvalnice će dobiti Ministarstvo turizama Republike Hrvatske, Sisačko moslavačka županija, Vamaco dd Zagreb i Hrvatska pošta Zagreb. Tijekom godine ostvarili smo donaciju od Ministarstva turizma za Obilježavanje Dana KUD-a LIPA i Prve susrete dječjih skupina, Hrvatska pošta donirala nam je 500 besplatnih omotnica.