U subotu 19. lipnja 2010. godine u 18 sati Kulturno umjetničko društvo Lipa Lipovljani obilježilo je Pete Dane KUD-a Lipa. Članovi KUD-a Lipa odlučili su da svake godine krajem lipnja ili početkom srpnja svečano obilježe Dane KUD-a. KUD Lipa Lipovljani osnovan je u lipnju 1921. godine.

Društvo svake godine ostvari najmanje trideset nastupa širom lijepe naše i van granica naše domovine, stoga osjećamo obavezu da i svojim prijateljima uzvratimo gostoprimstvo, te ugostimo najmanje pet društava iz raznih krajeva lijepe naše. To je prilika da građani općine Lipovljani upoznaju folklor, običaje i izvornost drugih krajeva Hrvatske.

U programu su nastupili članovi KUD-a Bokolje iz Dobropoljane na otoku Pašmanu, KUD Elizabeta iz Jalžabeta, KUD Seljačka sloga iz Zadubravlja, KUD Sloga iz Đurđica, KUD Stjepan Šajnović iz Osekova, a u ime domaćina nastupili su članovi mlađe skupine i tamburaške skupine KUD-a Lipa.

Manifestacija je održana uz prisutstvo načelnika Općine Lipovljani gospodina Marija Ribara, predstavnika Općinskog vijeća i Udruga, i brojnih stanovnika općine Lipovljani.

Nakon prekrasnog programa nastavljeno je druženje svih učesnika do kasno u noć.