Susreti dječjih folklornih skupina u Lipovljanima

Prvi susreti dječjih folklornih skupina održani su u Lipovljanima 26.02.2011. godine. Na susretima je nastupilo 7 dječjih skupina.

U subotu, 26. veljače 2011. godine u poslijepodnevnim satima, u središtu Lipovljana okupilo se oko 200 djece iz raznih dijelova Hrvatske; od Stupničkih Kuta, Gradine, Kutine, Petrinje, Križa, Maruševca i Lipovljana. Po prvi puta u povijesti KUD-a koji je osnovan 1921., godine, a Zemaljska vlada KUD je priznala 1923. godine, organizirani su Susreti dječjih skupina. Cilj Dječjih susreta je nagraditi djecu za njihov rad, odnosno omogućiti im upoznavanje običaja i folklora drugih krajeva lijepe naše, a naravno i šire. Prvi susreti Dječjih skupina održani su zahvaljujući vrijednoj donaciji Ministarstva turizma Republike Hrvatske. Pored brojnih sudionika,  Prvim Dječjim susretima nazočio je dožupan Sisačko-moslavačke županije gospodin Andrija Rudić, dogradonačelnik grada Petrinje gospodin Milan Herceg i naravno načelnik Općine Lipovljani gospodin Mario Ribar koji je svečano otvorio Prve susrete Dječjih skupina u Lipovljanima. Program su vodile članice KUD-a LIPA Lipovljani, Danijela i Mateja Zrinski.

Na ovoj stranici su linkovi do tekstualnog popisa svih sudionika sa programom nastupa, navedenih redosljedom kako su i nastupali.

Za vrijeme Susreta snimljen je i veći broj fotografija koje su grupirane u 3 albuma (galerije) zbog jednostavnijeg pregledavanja fotografija, a sa željom da se što više mladih članova pronađe na fotografijama. Do pojedinog albuma možete doći putem dolje navedenih linkova ili preko fotografija sa desne strane.